20 juli 2009Ojojoj! Vilken höjdare det blev i Malung… Jösses vilket tryck det var på bana 4 där vi spelade med Sunrise. Onsdagen i Gussjönoret blev också trevlig. Inte lika mycket folk kanske men idel glada miner… Och underbara Bredsele park i lördags. Tack alla underbara människor för att ni ger oss så mycket kärlek!!!

Vi var framme i god tid i Malung på tisdagen. Det var nog lika bra eftersom vi skulle kolla ljudet för radion också. Japp, Thomas Deutgen hade beordrat ut ljudteknikerna för att spela in oss till hans program P4 Dans. Det är alltid kul att jobba med proffs och det var dessa tekniker. Programmet kommer att sändas någon gång i slutet av september som jag förstod det. Jag ber att få återkomma med exakt besked.

Vi började spela kl. 20.00 och jag blev lite förvånad att det var så många där redan när vi började. Kul! Många bekanta ansikten förstås men väldigt många nya också. Vi öste på från början till slut och det var otroligt roligt hela kvällen också. Radioteknikerna gav oss också tummen upp då vi i pausen kollade av hur det fungerade och om det lät okej. Efter vår sista låt så ville applåderna aldrig ta slut… Tack underbara ni, det betyder så mycket att få sådan uppskattning! Tack till Sunrise också för fint samarbete. Alltid kul å träffas.

På onsdagen besökte vi ett för oss nytt ställe. Gussjönoret utanför Härnösand. Ett mysigt ställe i skogen vid en sjö. Jag och Per provade dessutom sjön eftersom det inte fanns någon dusch. Okej då, jag var lite feg så jag doppade aldrig hela kroppen vilket Per lyckades med… Det hade kunnat bli några fler i publiken men det blev en kul kväll ändå men extranummer och fullt ös. Tack alla ni som kom dit!

I lördags besökte vi vackra Bredsele Park i Västerbotten ca 6 mil från Skellefteå. Vi fick god mat av alltid lika entusiastiska och trevliga Sören å Vivi som sköter om danskvällarna. Och vilka jordgubbar!!! Direkt från Sören och Vivis trädgård. Tack snälla ni. Tyvärr kom vi igång lite sent. Håkan hade glömt en väsentlig apparat till mixern hemma i Roknäs. Så han lånade Pers bil och drog hem i marschfart och hans sambo Emma mötte upp efter vägen. Vi kortade ner pausen och drog över lite grann för att kompensera. Som tur är så hade vi en väldigt förstående publik! Tack ska ni ha för överseende och för att så pass många kom ändå. Jag saknade förstås en del som var i Malung men det blev en riktigt bra kväll ändå.

Nu åker vi på en lite längre sväng. Vi ska nämligen till Riga! 😉 Vi ska faktiskt dit men vi åker först till Stockholm och kliver på Viking Lines fartyg Cinderella i morgon tisdag. Vi spelar 3 kryssningar på Cinderella. Ska bli kul, det var ett tag sedan vi var där. Vi kliver av på fredag och kör direkt upp till Skansen där vi spelar på fredag kväll! Jag hoppas många danssugna söker sig dit. Det brukar vara trevligt på Galejan. På lördag åker vi till Blomsterhults loge strax utanför Karlstad. Det blir vårt första besök där och jag hoppas många vill dela det med oss. Det är dessutom dans mellan kl. 20-02 och non-stop tillsammans med Nova. Blir kul och träffa dom igen också. Varmt välkomna ut på dans mina vänner!!! / Jan-Åke