09 mars 2010

Trevligt som tusan på Birka Paradise!

Etiketter: Härnösand Stockholm SundsvallEn dryg månad har gått sedan Chrille och Wille gjorde premiärgiget med Expanders. Allting känns faktiskt bara rent ut sagt skitbra och vi hade nyligen 4 väldigt trivsamma och roliga kryssningar med Birka Paradise.

Bussen har klarat sig igenom besiktningen – skönt… Men på väg ner till Stockholm fick vi ändå problem med ett par batterier som verkar vara slut. Vi sov i Sundsvall och på torsdag förmiddag gjorde jag som jag brukar när bussen strular – ringer Håkan! Håkan guidade mig igenom hur jag skulle koppla förbi de trasiga batterierna och tro det eller ej, ”mästermekanikern” Jan-Åke fixade ihop det!!! 🙂 Lite senare än beräknat kom vi oss iväg mot Stockholm i alla fall och lyckades ta oss fram i tid. Det var första gången på Birka för övriga gänget så jag hade lite info om hur vi går till väga med allt. Grabbarna är ju fantastiskt duktiga på annat än musik också så allt flöt på otroligt bra. Måste bara återigen få inflika vilket nöje det är att jobba med Mårten, Simon och Christian!!!

Första kvällen spelade vi med ett för mig nytt band som heter Znits. Trevligt gäng som vi samarbetade fint med. Kvällen blev riktigt bra och det var vansinnigt kul och spela igen efter lite ledighet. Fredag och lördag spelade vi själva och som det brukar vara så blev det lite mer ”drag” på fredagen. Mycket trevligt och mycket folk… Lördagen dök min sambo Maria upp. Hon hade lockat med sig hela fan-klubben från Stockholm. Jenny ”Gurkan” Wensberg med sin Daniel, Maria Macfie med sin Kristoffer och Carina ”Mungot” Kåla med sin Ville. Oj vad trevligt det blev… Jag brukar skämta och säga att dessa människor har en väldigt stor del i hur jag ändrade mina fördomar om ”Stockholmare”!!! 😉 Ett mycket galet gäng, och så min tokiga sambo som grädde på moset… 🙂 Det blev en fantastiskt trevlig kväll med många skratt och fullt ös på dansgolvet. Birkas ”John Travolta” Daniel nötte nog ut åtminstone ett par skor. Det finns det även bildbevis på… 😉 Under dag-spelningen på söndag så passade även Maria på att filma oss lite grann när vi spelade. Det kommer alldeles strax ut ett klipp här på hemsidan, Facebook och Youtube med lite musik från Birka.

Söndagen brukar vara lite lugnare och lite högre medelålder. Då klev även de trevliga grabbarna i Chiquita på och nonstoppade med oss hela söndagskvällen. Härligt gäng som var kul och träffa igen. Vi hann med en hel del bubbelpool och bastu också på denna fina båt. Och underbara kryssningsvärden Yvette var upp och sjöng med oss på lördagkvällen. Och pubvärden Daniel hann med att gästa oss också. Och musikvärd Kenneth tog hand om oss på ett exceptionellt sätt. Så fick vi återigen träffa Willy Landstedt duo som spelade i puben. Och pianisterna Pierre och Uffe. Oj vad trevligt med allt sällskap!!! TUSEN TACK till alla i den härliga personalen på Birka. Man känner sig jämnt så välkommen. Och Tack till alla Er som dansade och tjoade och tjimmade med oss denna gången. Vi hade otroligt trevligt och jag hoppas vi ses snart igen.

På hemvägen fick jag hjälp med och köra bussen också. Vår gamla klaviaturist Jeff Höglund kom ner från Härnösand med sin 5-åriga son Oliver. På ett mycket stabilt och tillfredsställande sätt så körde han till Härnösand. Kanon, TACK! Det var dåligt väglag så vi tog det lugnt, men det är ju bättre och komma hem sent än inte alls! Eller hur?!?!

En del bilder lyckades Maria ta också. Håll till godo så hörs och syns vi snart igen!!! Kram / Jan-Åke