19 november 2010

Sverige är ett avlångt land…

Etiketter: Arvidsjaur Jönköping Luleå Pajala Piteå Säterdalen Skultuna SundsvallMånga mil har det blivit. T ex Piteå - Jönköping, nästan 120 mil enkel resa. Detta med tre helt underbara(?) människor bredvid sig i bilen.
Den tredje till den femte lirade vi tre dagar i sträck, med start på hemmaplan i Pite. En aningen speciell, men trevlig kväll blev det på havsbadet. Det var en del dansare i publiken, bl. a Tomas från parken i Sundsvall. Vad han gjorde där (förutom dansade) är för mig oklart men likväl trevligt! Sen var det kanske inte den mest dansanta publiken, men så kan det vara på företagsspelningar.

Efter ett snabbt ihopplock och några timmars attacksömn cruisade vi vidare mot Sundsvall, utan Simon som åkte hem till Pajala för att delta på sin salig morfars begravning.

Med oss istället åkte Fredrik Edholm. En mycket trevlig ung man från Joesjö uppe i tärnafjällen som för tillfället läser studiomusikerutbildningen här på musikhögskolan i Piteå.

Torsdagen blev också speciell. På Aveny i Sundsvall spelade vi inte i vanlig ordning, utan nere i loungen, och ända fram till vi stod på scenen (tydligen för sent?!!?) så visade det sig att det inte var en företagsspelning heller! Ja, ibland kan det vara bristfällig kommunikation... Men det blev en jättetrevlig kväll. Inte så jättemånga människor hade letat sig dit, trots fritt inträde, men de som kom var desto mer dansanta. På vår hemsida stod det dock "Privat" på spelplanen, så det kan ju förklara en del.

Efter en natt på vandrarhem så rullade vi vidare till Säterdalen. En charmig park dock med en smal, brant och då även hal backe ner. Ännu en gång man var glad för att man inte hade 13.5 meter orkesterbuss! Vi blev väl omhändertagna och fick en trevlig danskväll. Det var kanske inte hellt fullt på golvet, men då fick de dansare som letat sig dit desto mer svängrum! 🙂

Jag å bandets vägnar vill även tacka Fredrik ännu en gång för mycket väl genomfört vikariat!

Helgen som var blev en riktig långkörare. Först Jönköping lördag sedan Skultuna söndag. För att komma i tid till Jönköping på lördag eftermiddag fick vi lämna Piteå vid lunchtid på fredag! Efter många timmar i bil, varav ett par i trafikkö längs E:4an då en olycka hade inträffat så kom vi fram till Nyköping ca 3:45 på natten. Några timmars attackvila sedan in i bilen och cruisa vidare mot Vätterns södra strand. Det blev en supertrevlig kväll med JSDK. God mat fick vi och undertecknad fick t om dricka en öl. 😉

Ännu en natt på hotell blev det, inte den längsta, men hyfsat utvilade for vi mot Skultuna. Där vi inte riktigt hittade fram till lagårn. Efter en stund fick dock "lokalsinnet-Lahti" svälja sin stolthet och ringa arrangören och fråga om vägbeskrivning! Fram kom vi och grejerna hann komma upp i tid. Det blev återigen en mycket trevlig kväll med dansant publik.

Jag vill tacka er bandmedlemmar som fixat dessa långa resor med många timmar i bil, färre i säng, en hel del på scen men främst med mig. 😉
Vill även tacka arrangörer som tar emot, bjuder på kaffe, mat och fika.
Sen till alla er dansare som kommer. Många ansikten känner man väl igen vid det här laget och det värmer att se att just Ni väljer att dansa till Oss gång efter gång. TACK!

En speciell eloge denna gång till J-Å som sann yrkeschafför kört de senaste två svängarna helt på egen hand.

Nu blir det "hemmaplan" en stund. Det ska bli skönt att få slippa de långa resorna ett tag så man får ladda upp batterierna litet.
Vi börjar nu på lördag på Cleo i Lule, helgen efter hemma i Pite(undertecknad har gångavstånd) och helgen efter det i Arvidsjaur.

Syns på dansbanan!

/Mårten