08 maj 2014

Förändringar i ExpandersHej allihopa!

Vi vill meddela Er alla att det sker lite förändringar i Expanders. Vår basist Mårten har efter 4,5 år beslutat sig för att lämna oss för att fokusera lite mer på sin familj. Livet har sina vändningar och turnélivet är tungt när man har två små barn hemma. Vi respekterar Mårtens beslut fullständigt och önskar honom, och hans fantastiska sambo och två små knoddar, ett stort Lycka till med det fortsatta livet som familjefar och allt han tar sig för i framtiden. Mårten har skrivit några rader till Er som ni här får ta del av.

”Kära publik, kollegor, arrangörer, det är med blandade känslor jag ger beskedet att jag kommer lämna Expanders eminenta danskapell.

Att spela musik är bland det roligaste jag vet, och att kunna göra det på heltid har varit som en dröm.
Men allt har sin tid, och min tid i Expanders har kommit till en ända.
Om någon spekulerar i varför kan jag lyfta fram det faktum att jag faktiskt har två barn här hemma numer.
Jag har faktiskt fått vädjanden att fortsätta spela kvar av vissa i publiken som kanske haft aningar om att jag kanske tänkt lämna bandet.
Så pass påverkad av detta har jag blivit så jag kanske stannade kvar kanske nästan för länge i orkestern.
Numer är mitt heltidsjobb mina barn, som kommer att så vara det en längre tid.
Även musiker har rätt till att vara föräldralediga – framförallt tycker jag det är en skyldighet att vara en närvarande förälder till mina barn!

Jag vill tacka alla medmusiker jag spelat med i fyra och ett halvt år, arrangörer, engagerad publik, vänner och familj!
Jag önskar Nils lycka till, ihop med resten av orkestern. Jag hoppas ni kan få lite ny energi och fortsätta vara ett av sveriges absolut bästa dansband.

Vem vet, kanske vi syns nån gång på en dansbana… Eller en scen nånstans…”

Vi måste ju så klart fylla tomrummet efter Mårten och det är inte lätt att hitta någon som passar in i helst alla kriterier. Duktig musiker, hängiven, socialt kompetent, turnera i en ibland stekhet och ibland iskall turnébuss, jobba när man är sjuk, helt enkelt gilla det slitsamma yrke som detta är. Vi har haft den oerhörda turen att lyckas med detta. Den som tar över efter Mårten är Nils Andersson som har vikarierat för Mårten i några månader nu och även under förra året. En fantastisk musiker, en fantastisk människa! Vi är oerhört glada att Nils vill vara med och driva Expanders vidare mot nya mål och vi hälsar honom varmt välkommen som fast medlem. Här är några rader som Nils skrivit till Er.

”Ah hej!
Det är jag som ska axla Mårtens dansbandskavaj, jag ska verkligen göra mitt yttersta. Det känns fantastiskt roligt. Några av er kanske känner igen mig som basvikarie till och från det senaste året.
Jag ser fram emot att tillbringa många timmar på scenen och i bussen tillsammans med Jan-Åke, Philip och Björne. Dom är ju som bekant knäppa i skallen alla tre, men på det där härliga sättet. Självklart ska det bli kul att fortsätta träffa alla er dansare ute i landet också!
Till sist vill jag önska Mårten all lycka med familjen.
//
Hörs hej.
Nils Andersson”

Alldeles strax kommer vi även att presentera Nils lite närmare här på hemsidan också. Vi väntar bara på lite bilder och återkommer så snabbt vi kan. Nu ser vi fram emot alla härliga sommardanser som börjar komma igång. Vi hörs och syns. Stora kramar till Er alla! / Jan-Åke

Nils Andersson