03 mars 2011

Expanders 2011!

Etiketter: StockholmTiden går fort när man har roligt! Första bloggen för året, skam på torra land… Turnéplanen uppdateras dock lite mer frekvent och där händer det grejer hela tiden verkar det som. 🙂

Vi har haft ett mycket roligt 2010 då vi fått spela ihop oss, lära känna varann, repat in lite nya låtar… Vi kan inte annat än summera året som gått som en succé! Vi är jätteglada över all kärlek ni har gett oss ute på våra spelningar. Ni har välkomnat Christian och Simon på bästa sätt. Mårten också för den delen som bara hann vara med i 3 månader innan Chrille å Wille klev på tåget. Tack alla underbara människor – publik, arrangörer, kollegor – för alla glada tillrop, ryggdunkar och värmande ord. Tack för att många av Er trodde på mig (Jan-Åke) och förstås till de helt underbart fantastiska människor jag har äran att få turnera med – Mårten Sandkvist, Christian Thomsen, Simon Wilhelmsson – vilka otroliga musiker och människor!!!

Nu har vi inlett år 2011! Det har känts otroligt bra på de spelningar vi hunnit göra. Starkt stöd och respons från Er i publiken, fina publiksiffror, arrangörer som hör av sig och vill boka Expanders. Det känns jättebra! I sommar besöker vi Öland och dansveckan igen. Tillbaka till dansbandsveckan i Malung också – vilket drag och stämning det var där förra sommaren. Fler och fler spelningar dyker upp. Jättekul! Vi kommer att spela så mycket vi orkar men inte mer än att vi på varje spelning kan plocka fram den energi och kärlek vi så gärna vill bjuda på och försöker få fram varje gång (trots sjukdom och avsaknad av sömn ibland). Jag tycker att kvaliteten går före kvantitet och vi kommer att fortsätta försöka jobba efter dessa premisser.

Vi har mycket planer och funderingar… Allt kostar pengar och tyvärr blir man ju inte jätterik i den här branschen. MEN vi har viljan att allt eftersom fixa och förbättra saker. Allt tar sin tid så jag hoppas ni står ut med oss. 😉 Lite funderingar kan jag väl avslöja… Foton och affischer, ljusanläggning, CD-skiva. Framförallt måste vi få klart vår nya turnébuss. Någon som vet av någon duktig människa på ombyggnation av Mercedes Sprinter? 😉 Vi kommer också förstås sätta oss ner och plocka fram material att utveckla vår repertoar med. Vi har fått en del önskemål vilket är trevligt. Vi kommer självklart att behålla vår profil men försöka hitta låtar vi tycker är bra, tycker om att spela och som passar oss.

Det ska bli jättekul att fortsätta utveckla Expanders tillsammans med grabbarna. Ni ska veta att alla i Expanders tycker detta är ”skitkul” och uppskattar när ni bjuder på er själva på våra spelningar. En blick upp mot scenen, några värmande ord efter spelningarna… Det är ju faktiskt pga att Ni finns som Vi finns!

Angående hemsidan så har jag sagt det förr, vi ska verkligen bli bättre på att uppdatera sidan. Men ni är också varmt välkommen till vårt krypin på Facebook. Där uppdaterar vi faktiskt mer kontinuerligt och vi har även lagt ut lite bilder där som inte finns på denna sidan.

Nu är det mars månad och på lördag åker vi till Stockholm för att spela på fina Mälarsalen. Det ska bli jättekul å komma dit igen. Jag hoppas verkligen att vi ses där!!! 🙂

Stora kramar till Er alla där ute i vårt avlånga land. / Jan-Åke