Brev från Peter

Peters ”Hejpåerallabrev” till alla er ute i världen…

HEJ!
Till att börja med vill jag tacka för förtroendet att ta över efter Greger. Jag har stor respekt för Greger både som människa och musiker, och därför känns det både svårt att axla hans roll, men också roligt. Greger har haft en lång karriär som medlem i Expanders, och jag har full förståelse för att det känns lite konstig för både bandet och dess publik att han numera valt att satsa på andra grejer. Jag vill passa på att önska dig Greger all lycka i framtiden, och jag ska göra mitt bästa för att föra ditt ”arv” vidare.

011

Greger och Peter

Vem är då jag? Jag är en ganska normal kille i hyfsad ålder som har sysslat med musik i ganska många år. Stilarna har varierat, men jag har gjort både Ballader, Gospel, Pop, Rock och Hårdrock. En av dom få saker jag inte har gjort tidigare är dansband, så nu är det dags. När jag fick beskedet att grabbarna ville att jag skulle hoppa på tåget tvekade jag aldrig. Jag vet att Expanders är ett kompetent och bra band, och det är ett privilegium att få tillhöra en så pass rutinerad och inspirerad kvartett som denna.

Min första spelning var den 1:a mars 2006 i Gällivare. Efter det har vi hunnit med 12 spelningar i nästan hela Sverige, och det har varit kul att möte en sådan dansant och trevlig publik! Jag vill även passa på att tacka för det varma mottagande jag fått så här långt. Det inspirerar till att jobba vidare, och utveckla det vi håller på med.

Ett av mina första och starkaste intryck hittills är den familjära känsla som finns både inom bandet, men också mellan bandet och publiken. Låt oss alla hjälpas åt att värna om den och tillsammans se till att den här resan fortsätter under en lång tid framöver.

Jan-Åke, Håkan och Simon. Tack för förtroendet!

Vi ses därute // Peter

Peter på Cleo i Luleå när Greger lämnat över!