Brev från Håkan


Mina vänner!

Jag har beslutat att lägga av med turnerandet i Sveriges avlånga land efter 22 år med bandet Expanders. Det är ett beslut som kommit krypande de sista åren främst pga. mina två barn Amanda 5 år och Emma 9 år samt min sambo Emma som har flyttat upp till mig i Piteå från Borås. Det känns som att jag vill vara med i mina barns uppväxt men framför allt deras fritids aktiviteter. Det är mest på helger som fotbolls turneringar samt fiol uppvisningar mm går av stapeln. Det är ju just helger som det är dans så jag missar mycket. En annan sak är det sociala med vänner som inte håller på med musik. Men en liten del är väl också att jag är lite less att resa. Ja ja. Många bäckar små.

Det finns många minnen från allt resande och spelande. Det är ju trots allt nästan det enda jag har gjort från det jag var 15 år. Både roliga och tråkiga. Självklart var Dansbands SM vinsten med allt som följde en jätte rolig sak. Spelning i morgonprogrammet i tv4 och massor med spelningar det följande året. Men också en enormt rolig tid när vi spelade mest uppe i norrbotten och körde en minibuss. Det finns många godbitar som jag inte tänker berätta här. Alla möten med människor. Både arrangörer, musiker och dansare.

Allt har en baksida. Långa resor med bussar som går sönder. Spelningar på stadshotell där musikerna mest är i vägen. Dåligt väglag samt mycket mer. Det finns enormt mycket arbete bakom varje spelning som ni dansare inte ser. Men att se alla som har roligt har gjort det värt allt slit.

Ibland funderar jag hur många spelningar jag har gjort de åren som jag spelat med Expanders. Hur många strängar jag har bytt. Hur många meter kabel jag har snurrat ihop. Hur många liter diesel jag har tankat i bussen. Hur många korvar som bensinmackar har sålt åt min mage. Det är nog en hel del. Jag kommer att sakna att sätta mig i bussen efter en spelning och bara softa med de andra. Vi har fantastiskt roligt på våra resor.

Jag kommer nog inte att sluta spela helt. Det går aldrig. Men jag kommer bara att spela här i Piteå med omnejd i goda vänners lag. Det får framtiden utvisa. Jag vill absolut vara ledig på helger och prova ett ”vanligt liv” framöver. Jag kommer att jobba på lokaltrafiken i Piteå i ca 2 år framöver. 06.00 till 15.00 varje vardag. Sen får jag se vad som händer. Jag har utbildat mig till musiklärare så det yrket är någonting som jag skulle vilja arbeta med. Men just nu så är det dåligt med jobb. Men vi får se. Allt har sin tid.

Jag skulle vilja säga tack åt de jag har spelat med.  Tack Greger, Daniel, Mikael, Jan-Åke, Petra, Maria, Jeff, Henrik, Simon, Helena, Peter samt Per. Och så vill jag säga lycka till åt Expanders i fortsättningen. Jag är säker på att det kommer att bli någonting jätte bra av bandet.

Tack till alla trevliga arrangörer som jag har fått träffa.

Sist så vill jag tacka alla dansare som har dansat till mitt bas spel alla år. Alla trevliga samtal och beröm. Verkligen någonting som jag kommer att sakna.

Kram Håkan

Så här minns vi lite av Håkan… 😉