03 juli 2009

1 vecka med svett som lackar…

Etiketter: Baggböle Dalarna Finland Hudiksvall Öland Rättvik Stockholm UmeåÅåå herre!!! Vilka dagar vi har haft på Öland. Solen slutade i stort sett aldrig att skina och våra kroppar slutade aldrig att svettas. Speciellt under lördagens non-stop dans med Expanders och Shake. Snacka om tryck i logen och i svettporerna men Ack, vilken kväll!!!

Vi kom fram i hyfsat god tid så vi hann rigga upp och kolla ljud i tid. Det var som vanligt väldigt kul och träffa våra trevliga kollegor i Shake. Vi hann ner till stugorna och kolla läget. Det var ju trots allt vårt första besök på Ölandsveckan men min sambo hade förberett mig rätt ordentligt på hur det ”fungerar”… Det blev grillning och middag i stuga 40 och ett stabilt gratulerande av en 40-åring – Carina Kåla – en god vän till min sambo. En mycket speciell människa för övrigt, bördig från Finland, uppvuxen i Dalarna och boendes i Stockholm. Dessutom med fantastiskt rejäla mentala ”störningar” som passar min sjuka humor på ett perfekt sätt faktiskt. Trevligt var det i alla fall med långbord, diverse sånger och drycker…

Efter en skön dusch så var det då dags att bege sig upp till logen. Vi skulle börja spela kl. 21 och döm min förvåning när jag gick förbi entrén ca 20.50. Det var ca 100 meter kö till biljett-luckan!!! Jag började förstå att det skulle bli en höjdarkväll… 😉 Jag fick t.o.m. en spontan applåd när jag gick förbi kön. 🙂 Vi  hann inte spela många låtar förrän det var fullt med folk inne i logen. Vilken respons och vilken stämning! Jag tror svetten rann redan efter första låten… I vårt andra set så fick Carina Kåla chansen att slutföra sitt 40-års uppdrag. Hon hade fått lite uppgifter att göra under kvällen och hennes sista var att på ett sätt som bara Carina kan – dansa till låten Sexbomb uppe på scenen med oss. Jag lovar att det var en syn för både det ena och det andra ögat… 🙂 Förhoppningsvis så kommer jag att få tag i en film från hennes uppträdande som jag kan lägga ut här på hemsidan. Det kommer att komma bilder från veckan också så småningom. Jag ska bara lära mig bildbehandlingsprogrammet i min nya MacBook så ska det nog ordna upp sig… 😉 Dansen skulle pågå till kl 02.00 men jag tror inte vi var klar förrän kl 02.40! Väldigt trevligt var det och trevligheterna fortsatte nere vid stugorna ett bra tag efter dansen. Mycket kul att få träffa er som dansar till oss på ett avslappnat sätt under lediga former. Ni är ju fantastiskt trevliga allihopa!!!

Jag skulle kunna skriva en roman om våra dagar på Öland men får nog avrunda här med att säga ett stort Tack till alla trevliga kollegor vi hann träffa i Shake, Blender, Kindbergs, Casanovas och Perikles. Annelie Bernson förstås som såg till att vi fick komma till Öland och spela. Och framförallt ALLA ni underbara människor på dansgolvet, campingen och stugbyn som förgyllde våra dagar. De galna tjejerna (inklusive min sambo Maria) i stuga 39 och 40, Sandhagen å Robban med ”familj”, Tony & Tessan, göteborgarna i stuga 102, allsångs stugan längst ner nånstans… Jag kommer inte ihåg numret på stugan men fy f-n vad trevligt vi hade där… Jag hoppas vi får chansen att göra om detta, det känns som att jag inte hann med att besöka alla jag ville hinna med. Vi kanske kan göra om det nästa år!?!?!?!? 😉

Tisdag eftermiddag styrde vi kosan norrut igen. Innan vi kom hem så gjorde vi ett stopp i Baggböle loge utanför Umeå. En trevlig onsdags dans med underbart väder i den mysiga gamla logen. Alla var ju faktiskt inte på Öland som vi trodde så det blev ju faktiskt säsongsbästa kvällen till slut. Oj vad roligt men återigen fruktansvärt varmt… Tack alla ni glada som kom dit och gav järnet tillsammans med oss. Det blev en riktig höjdarkväll.

Nu åker vi iväg igen för att spela på parken i Rättvik – lördag och mysiga Högs loge i Hudiksvall på söndag. Jag hoppas så klart att många danssugna ska komma ut och rocka loss med oss denna helg. Lördagens dans på Rättviksparken är mellan kl. 21-01 och söndagens dans på Högs loge är mellan kl. 19-23. Välkomna ska ni vara!!! / Jan-Åke